Mina djur

Förutom vi har 3 hästar så har vi 3 katter, 2 hundar, 1 kanin, 1 marsvin, 1 hamster, 1 fågel och så har vi massor med fiskar. Så vi har nästan ett litet mini zoo hemma ;) Jag har dock tyvärr bara bilder på hundarna, hästarna och fågeln. Men ska försöka ta kort på dom andra djuren någon gång.

Jako är en fågel som mormor och morfar har haft i 30år. Men han är ganska ung endå för dom kan bli upp till 80 år ;)

Baloo är 3 år gammal om jag inte minns fel. Vi fick hem han när han var bara 2 månader. Han är en finsk lapphund. Jag visa han lite på utställningar för och vi kom alltid hem med rosetter.

Charlie är 6 år gammal. Vi fick hem han när han bara varnågra månader. Han är en blandras mellan border collie och shetland sheepdog.
Dom andra djuren berättar jag lite om när jag har bilder på dom :)
/Frida



Dagens ridpass

Dagens ridpass
Vilja: Trots att det duggade lite från himelen så tog vi oss ut på en tur i regnet. Vilja har liten vila kan man säga. Rider lugnt i skogen klassas nästan som vila. Positiv häst!
Corre: Longering i 20 min. Skritt & trav i bägge varven. Positiv häst här också. Bra steg och bra tempo. Har inte så mkt mer att säga. Upplägget är väldigt enkelt. Hon springer bara på linan utan inspänning eller hjälpmedel. Det tar vi om 2 veckor.




Har egentligen en massa ideér till bloggen. (Och då menar jag många). Men jag har ingen tid som det ser ut nu. Jag vill sitta och skriva en massa inlägg, ta en massa bilder och titta/komentera en massa bloggar. Vart finns tiden? Önskar jag kunde uppdatera mer och verkligen ge er en läsvärd blogg. Hinner troligtvis inte uppdatera så mkt mer ikväll. Ska fixa stallet osv.... Drar upp imorgon till skolan och sen är det utgång som gäller på kvällen. Gassh! Bråttom, bråttom....
/Denise

Bokat - v.36


/Denise


Rally

Rally är så söt! Han tycker inte om att dricka i sin egen vattenkopp så han dricker alltid i Mixens vattenkopp ;)


Kvällsuppdatering

Skola all day long! Sen hem till pojkvänen för att se på en romatisk film - övningskörning hem. Och pågrund av personliga skäl blev det inget gejande istallet. Skulle tagit ut Corre på en promenad men det fick vara idag.
Grejar lite extra i stallet imorgon tänkte jag.

 Så här ser dagen ut imorgon förövrigt:
- Skola fram till 13.35
- Boka körningstid (skulle fixat det idag men, me....)
- Ta kontakt med studievägledare på skolan
- Rida Vilja, longera Corre

Tackar min bästa pojkvän och hans mamma som hade fyllt 7 ica-påsar med äpplen till mina hästar. Jätte snällt verkligen! De blev verkligen nöjda, mina små älsklingar.

/Denise

Espania

Här kommer lite bilder på Espania som jag lova er för några dagar sen :)

Tyvärr har jag inga mer bilder :(

/Frida



Till Corre


/Denise


Projektarbete v. 35

Första veckan på projekt arbetet.
(Jag kommer använda bloggen till att skriva mer utförligt om arbetet med Cornelia under de kommande månaderna. Tankar, övningar, upplägg - ja allt kommer skrivas ner)

- Longering under 2 veckors tid, intervaller mellan 15-20 min per gång
- Ingen inspänning eller hjälpmedel (såsom bommar ect...)

Bildkälla

Första passet med longering
Längd:
ca 20 min
Underlag: Grus/ paddock
Gångarter: Skritt samt några travsteg i respektive varv
Avslutning: En kort promenad i skog och mark
Tankar: Corenlia kändes sammarbetsvillig. Detta var första gången hon longerades och hon kändes lite "ringrostig". Dock förstod hon vad jag menade men hon gjorde inte mer än vad hon behövde. Hon hade ingen riktig glöd utan mest gjorde som hon blev tillsagd utan någon större entusiasm. Eftersom Corre inte har blivit ordentligt riden eller hanterad de senaste 6 åren förväntade jag mig inte något annat heller. Hoppas på bättre inställning till nästa gång.

Avslutade med att gå en promenad i skogen. Då fick jag en mer positiv upplevelse från henne. Tror att hon tyckte det var härligt att få komma ut i skogen och inte bara harva omkring i paddocken.
¨
/Denise




Färgglatt från Catago


Hittade dessa färgstarka produkter hos Hästbutiken av märket Catago. Ni vet sedan tidigare vad jag tycker om alla "färg-explosioner" inom hästvärlden. Det är inte riktigt min stil. Jag gillar stilrena produkter, så som shabrak och täcken. Det ska vara stilrent och neutralt. Det känns mer exklusivt och mer lyxigt. Är man dock för alla dessa "färg-explosioner" så finns starka färger hos Catago.
Dock kommer aldrig de benskydden eller bootsen finnas i min sadelkammare ;)
/Denise

Drömställe ♥


/Denise


Idioter!

Hur kan man göra så! Vad är det för hemsk människa!

http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=794638

/Frida

Ridschema

Måndag: Rida ut

Tisdag: Markarbete med trav hoppning

Onsdag: Rida ut

Torsdag: Markarbete

Fredag: Vila

Lördag: Rida ut

Söndag: Träning


/Frida


@skolan

Usch kom till skolan kl 8 och så börjar jag kl 9:55. Det är väldigt segt. Men men så är det när inte bussarna går så bra.

Idag när jag kommer hem så blir det äta, mocka, rida och sen fixa med designen. Denise har ju varit så duktig och fixa allt annar, tur att hon kan sånt ;) Jag ska även försöka hinna med att gå med Rally lite i pd, men vi får se hur det blir med det.


/Frida


Träning

Träningen gick as bra! Han var hur fin som helst. Vi börja med att rida på graman sen hur längre passet gick så släppte jag lite på gramanen, så till slut så var den borta. Fick verkligen den underbara känslan när hästen bara följer med och gör som man säger!

Sån känsla vill man ha i varje ridpass.



/Frida


Projektarbete - Ny kategori

Ny kategori: Projektarbete - Cornelia

Jag har startat en ny kategori - denna kategorin gäller alltså bara mitt arbete med Corenlia. Cornelia är som sagt mitt projektarbete i skolan. Och därför får hon en egen kategori, bara för att jag ska ha en lättare översikt. Dessutom underlättar det vid utväderingen i slutet på arbetet. Här kommer ni iallafall att kunna följa utförligt mitt arbete med Corenlia. Hoppas på att riktigt bra slutresultat: Från otränad - till första tävlingsstart på lokal nivå
/Denise


Dagens ridpass

Det blev en kvällsrunda på min Vilja. Fopptofflor, randiga strumpor, rutiga ridbyxor och kingsland jacka. Tror att jag såg riktigt läcker ut där uppe på min gråa. Haha, tur att ingen såg mig ;) Tog en längre skrittrunda, långa tyglar och allmänt avslappnat. Härligt!

 
(Viljas nya grimma - köpt på Hööks)
Nu det senaste har jag endast ridit ut på Vilja. Väldigt lugnt och stilla, då min lilla älskling har blivit hostig. Hon hostar visseligen i omgångar. Men hon har dock ingen temp (testade i morse och senare idag). Tråkigt, men jag tror dock att det bara är en vanlig "övergångshosta". Vet flera hästar som blivit hostiga nu under sommaren/hösten. Inget allvarligt men ändå tråkigt!

Har/hade en lokal inplanerad den 10 september i Tämta. De hade en lokal med 80 cm och 90 cm klasser med clearround bedömning. Men eftersom Vilja har fått hosta har jag valt att inte anmäla oss än. Om hostan hinner gå över så åker vi dit. Annars får vi vänta tills clearrounderna drar igång på Nossebro ridanläggning i höst. Vi har som sagt inte bråttom!
/Denise


Kopiering - So what?

Jag vet sen tidigare att många har reagerar negativt mot Hööks när det gäller "kopiering" av större märken. Trots detta har jag ändå alltid hissat hööks i bloggen tidigare. Det stör mig inte så mycket att de flesta produkterna hos hööks liknar större märken. Om man tänker efter:
Hur ofta ser man shabrak från Hööks på tävlingar numera på tävlingar exempelvis? Inte så speciellt ofta. Nu är märken som Equiline och Glen Gordon större. Även på clearrounder sen man ofta något form av märke. Så varför är alla så negativa mot Hööks produkter om de ändå inte syns lika mycket på tävlingsbanorna längre? Och vad spelar det egentligen någon roll om man rider med ett "look-a-like" shabrak från Hööks och inte ett dyrt av "rätt märke"? Det forfarande ett shabrak och ibland kan även ett shabrak från Hööks vara snyggare än ett "dyrare" (Nu tog jag shabrak som ett exempel, jag menar generellt med hööks produkter)

Konstig åsikt egentligen. Och jag vet sedan tidigare att det har varit en massa tjat och åsikter hit-och-dit kring Hööks. Många har sagt att det värsta med kopiering är att de som faktiskt lägger ut dyra pengar pengar på "äkta produkter" känner sig hotade? Jag har aldrig sätt ordet just "hotade" i hööks-diskussioner men det är den känslan jag får. Att de flesta tycker att de lägger ut jätte mycket pengar och så ser den en annan ryttare med nästan likadan för en mindre peng. Ett litet tips till er då: Köp Hööks produkter så kanske ni inte känner er lika "hotade" av de som rider i "hööks-kopier".

Jag personligen vill lägga fram mina favoriter från Hööks.
Kopiering av större märken - so what?

/Denise


Nytt & fräscht

Nu är den nya deisgnen uppe! Som ni ser är den inte riktigt klar. Det fattas en header men den är strax klar. Kodningen och själva uppbyggnaden av bloggen är ganska enkel. Det finns "Inlägg", "Kategorier" och "Arkiv" i menyn. I de två flikarna ovanför headern kan ni läsa om oss och våra hästar. Det är bara till att klicka för attt få reda på mer om oss.
Nu kommer bloggningen bli så mycket roligare eftersom allt är nytt och fräscht.

/Denise & Frida, theluckyones.blogg.se


Shoppat

Här kommer lite bilder på lite nya grejer jag har lovat er ;)









/Frida

Espania

Jag har ägt 2 hästar i mitt liv och första hästen var Sony Tatoo sen köpte vi en häst som hete Espania. Vi köpte henne den i augusti 2009. Hon var född 2003 från Polen om jag minst rätt. Hon var 6år och var 170cm hög och bara riden i ett år, det tyckte vi att det var bra för då var hon inte helt förstöd.

Espania var en väldigt klumpig häst och hade typ ingen respekt för en, hon gickbara över en tex när man öppna boxdörren. Och i ridningen var hon väldigt duktig men hon kunde tex stegra och bocka en del men det tänkte vi bara att det var unghästproblem. Så min tränare tyckte jag skulle lämna bort henne i 2 veckor till en ryttare som hade häst hos min tränare och det gjorde vi såklart.

Det tog en vecka sen ringde hon som red Espania och sa att det är inte unghäst problem utan hon har ont! Så vi fick en tid på Åby och då sa dom att hon hade pålagringar i si lederna. Så hon fick en spruta och så skulle vi tömköra henne sen skulle vi komma tillbaka. Det gjorde vi, sen när vi kom tillbaka så sa dom att jag skulle börja rida henne hemma lite och så sa dom till försäkrings bolaget att det inte var några fel på henne och ville friskförklara henne. Men så fort när jag hoppa upp på henne hemma så börja hon stegra, bocka och hoppa upp i luften. Så jag hoppa av och sa till mamma att jag rider inte denna hästen.

Det blev att vi ringde till Skara istället och så sog dom att hon var halt på båda fram och så silederna skulle aldrig kunna bli bra eftersom det var pålagringar, så dom avlivade henne på på plats.

Det är sjukt att ena kliniken ville friskförklara henne och andra tyckte att vi skulle avliva henne på plats!

Jag ägde henne bara i 6 månader

Det var en speciell häst som man alltid kommer ha i tankarna!



Mer bilder kommer när jag sitter vid den andra datorn
/Frida


Ridpass

Igår så hoppade vi lite. Men det blev ett väldigt snabbt pass, för det skulle komma mer sand till pd. Så alla hinder måste vara borta innan det. Men det gick riktigt bra. Jag fick fram honom i svängarna och fick hela kroppen att svänga. Så det blev ett mycket bra ridpass.

Ikväll kommer det upp biler på lite nya saker.


/Frida


Ridpass

Idag så gick han kanon bra! Han var riktigt följsam, mjuk och ganska lydig ;) Visst sen var det inte allt som var klockrent som t.ex att han vill gärna gå i undertempo och inte alls gå fram. Men om man jämför dom andra ridpassen så var det kanon.

Idag fick ävn hästarna komma hem från betet. Det var så himla mycket insekter på dom. Hästarna fick även stå inne nu inatt för att vila sig lite.

/Frida


Ridning

En liten hästaplutt riden. Min lilla grå.
Red ut en tur i skogen. Lite trav och lite klättring. Lite blandat så där.
Skulle ridit Corre också. Men eftersom mamma inte var hemma vågade jag inte lämna Candie i stallet utan uppsikt. Jag och mamma får fixa det till helgen istället.

Hästarna är iallfall klara för natten. Nu ska jag greja med kläder och fixa lite inför övernattningen imorgon. Ska sova i storstaden Trollhättan imorgon. Undra hur det ska gå? Tur att jag har min gosigaste pojkvän bredvid mig iallafall!


Undra om man inte ska se denna goingen igen. Kommer inte berätta hur min pojkvän reagerade. Det är jag tyst om. Men däremot kan jag säga att min reaktion var den motsatta. Haha!


/Denise
Ps
Ska snacka med Frida om att fixa en ny deisgn.
Denna är så tråkig. Får se vad hon säger ;)

Förberedelse inför tävling

Tänkte skriva lite om ett ganska brett ämne: Tävling
Det finns en massa åsikter och en massa snack kring just ämnet tävling. Men jag ska inte spotta ur mig mina åsikter om vad som är dumt, korkat och bra osv.... Jag ville prata lite om förberedelser.
Jag personligen vill ha allt färdig packat DAGEN innan. På morgonen vill jag bara ge hästen mat och lasta. Inget mer. Jag vill inte tänka på något annat på morgonen.

Hur förbererder jag mig då? Nu pratar jag bara utrustning (och inget annat, kanske blir i ett annat inlägg). Det viktigaste för mig är att allt är helt och rent. Jag smörjer alltid över tränset och sadel lite snabbt och kollar så allt är "ok". Sen plockar jag fram shabraket och kollar så det är rent därefter ska benskydd kollas igenom också.


Övrigt:
- Jag packar ALLTID in allt i transporten dagen innan. Hästutrustningen är i Transporten och "min" utrustning är i bilen. Hjälm, väst, kavaj, extra jacka.

- I transporten har sadeln sadelöverdrag och tränset hänger i en tränsväska. Shabraket hänger separat över sadeln men eftersom JW shabraket var så stort fick det ligga under sadeln den här gången.

- Jag har ALLTID på mig vita ridbyxor/skjorta under. Hatar att byta om i bilen. Jag har allt på mig utom kavajen. Använder smidiga överdragningsbyxor för att inte smutsa ner ridbyxorna under tävlingsdagen.

- I transporten ligger ALLTID en extra grimma, en hovkrats och longeringslina. Detta är verkligen saker som är bra att ha i transporten. Därför ligger de kvar för att man ska slippa tänka på att packa ner det.

- När vi åker på tävlingar har vi alltid med godis och 2 hösäckar. Samt att vi har en hink med betfor som vi fyller med vatten när vi kommer till tävlingsplatsen (vita behållaren). Då får hästarna lättare i sig vatten eftersom de vill åt beforn. Ganska smart va? På så sätt vet man att hästarna har fått i sig vätska under dagen.
Och godiset är för beröm under lastning och vid banan.

- Mina hästar åker ALDRIG i transportskydd. Hemsk uppfinning det där, transportskydd. 150 olika karborr att knäppa upp, de går högt över haserna/knäna så hästarna knappt kan gå. Och värsta av allt: Det är fult och opraktiskt. Min hästar åker då alltid i benskydd runtom + boots. Smidigt och lätt!

/Denise

Nyss hemkommen


Precis hemkommen från skolan - och klockan är bara 14.00!
Nu ska jag bara ta det lugnt efter min "hektiska" skoldag. Skämt-å-sido
Ska rida senare ikväll (som jag skrev förut). Men nu ska jag som sagt bara ta det lugnt!

Ska spinna lite på nya inlägg. Vet bara inte vad jag ska skriva om? Inspiration kom!!
Dagens blogg-låt:
 
/Denise

Bebis-vilja

Fick lite bilder från Viljas uppfödare på min lilla prinsessa. På bilderna är hon 1-2 år.
Ganska söt ändå va? Vilja Mehr ♥


/Denise


Filippasridsport.se


/Denise


Beroende

Något som jag verkligen är beroende av är HästNet. Jag är nog inne där minst 10gg om dagen och kollar på hästar tillsalu och begagnade grejer.

/Frida

@skolan


Sitter i skolan och planerar projektarbete.
Och ni vet redan vid det här laget vad jag ska göra:
Få upp Cornelia i tävlingskondition
- starta lokal
Roligt att jobba med, man jobbar hemmifrån och det är lätt att utvädera. 
Precis som ett projekt ska vara!

Jag ska börja skissa på en plan för hela projektet som även ni ska få se. Ska också använda bloggen lite som en "loggbok".
Text, bilder, scheman....you name it!

Ville bara ge er en snabb uppdatering men nu måste jag göra lite nytta. Ikväll blir det uteridning på min grå och kanske även att jag tar en tur med Corre.






/Denise






Första skoldagen + ridpass

Lugn dag trots första skoldagen efter ett allt för kort sommarlov.
Även fast jag redan förra veckan drog igång med sommarskolan kände jag mig extra trött idag. Konstigt det där med rutiner? Kommer troligtvis aldrig förstå mig på det där.
Lite som "händer" i veckan:
Tisdag:
Mer infomation ang projektarbetet i skolan. (Ni vet vad jag ska göra: här)
Onsdag: Stannar över i Trollhättan hos min underbaraste pojke ♥
Torsdag: Börjar gå på vanligt schema (ev dressyrträning)

----
Kvällens ridpass:
Skrittade en tur i skogen. Detta var dagen efter tävlingen. Tävlingen som var något för mkt för min lilla gröna pålle. Men snart har hon nog hittat rutinen - det är bara en fråga om tid. Smördje in hennes ben med linniment också. Gör det alltid efter en tävlingsdag (samma dag) men ibland också dagen efter.

Tänk när rutinen kommer,
Hon slutar överhoppa sig
Och hittar sin "sanna benteknik". Oj vad roligt vi kommer ha det på tävlingsbanan!

Bästa gråa hästen! ♥
/Denise

Hiss

Något jag vill hissa är ridövningarna på Hippson. Jag brukar ofta använda övningar som finns där.

/Frida

Bilder

Fotade av Anna Elfstrand på Catago.blogg.se
Tack så mkt!







Bebis Vilja ♥
/Denise

Hemma

Är hemma nu får första skoldagen. Men det hände inte så mycket, vi sa nästan bara hej och hejdå ;) Snart ska jag gå och hämta Mixen så ska vi rida ut. Hade tänkt ta en lååång runda idag.

Imorgon så börjar jag kl 3 och slutar 4. Det känns lite onödigt att åka in för en timmas lektion men måste hämta min skoldator. Jag har lite funderingar på att rida Mixen på morgonen så man har fått det gjort :) Men får se hur tidigt jag vaknar.

Så här kommer mitt schema se ut från nästa vecka.

Måndag: 9:55-16:00

Tisdag: 8:15-15:55

Onsdag: 8:15-16:00

Torsdag: 8:15-16:00

Fredag: 8:30-14:10

Inget roligt schema


/Frida

Nytt i "hästgaderoben"




Långärmad skjorta från Kingsland
Kortärmad skjorta från Equiline
Ridbyxor från John Whitaker
/Denise


Ridschema

Ny vecka och nytt ridschema för Mixen ;)

Måndag:
Rida ut

Tisdag:
Markarbete

Onsdag:
Hoppning

Torsdag:
Rida ut

Fredag:
vila

Lördag:
Markarbete

Söndag:
Träning

/Frida

Ridpass

Jag börja rida fram i pd för att visa en amerikan hur vi rider i sverige. Hon själv rider bara western så det är lite annorlunda stil på ridningen. Efter att visat henne så red jag ut en sväng. Ridpasset gick riktigt bra idag.

/Frida

Resultat!

Hemma igen efter lokaldebuten på min Vilja Mehr i Vara.
Det gick riktigt bra! Inte perfekt men det gick bra!
Detta var första lokalen för Vilja - fjärde tävlingen i hennes liv. Tidigare har vi bara åkt på clearrounder här rumtomkring. Men nu var det dax för lokal debuten. Tävlingsstressen, mkt hästar, mkt människor och en massa nya intryck blev det för Viljas del. Vilja är en kännslig häst. Och trots att hon är fuktnsvärt ärlig i hoppningen så räckte inte hennes tidigare "rutin" till idag. Hjärnan blev lite överhettad kan man säga. Det fanns så mkt att titta på och så mkt att lära sig för den lilla hästen.


80 cm - 16 fel (2 stopp + 4 tidsfel)
Första rundan. 8 hinder, clearroundbedömning. Första rundan. Det var lite vingligt och det blev några bocksprång. Banan i sig var inte så svår. En relativt lätt banan. Men åandra sidan var detta hennes första så den blev svår i sig. Hon hade inte riktigt focus på hindren. Hennes focus låg mer i omgivningen. Männsikorna och hästarna runt banan var intressantare - och lite läskigare. Vi fick två stopp på en stor oxer precis vid utgången (där det stog människor). Men det är inte så noga. Hon får stanna och riva. Så länge hon har roligt och lär sig hela tiden. Tävlingen handlade mer om miljöträning och att hon skulle få uppleva en "tävlingsplats". Resultatet är i sig inte så viktigt. Vi lär oss fortfarande!
90 cm - Ute
Clearroundbedömning och "ny höjd"
Bätte runda. Hade ett högre tempo för att hon skulle focusera mer på hindren och vad som egentligen hände inne på banan. Vi tog alla hinder med glädje. Hon hoppade som en riktigt katt. Högt och jätte fina spårngkurvor. Hon kändes verkligen kanon. Men så kom vi till sista oxern som stod en bra bit ifrån det näst sista hindret. Där fick vi 3 stopp och var därmed uteslutna. Tråkigt att avsluta så. Men överlag vilken runda. Hon hoppade fantastiskt och var jätte positiv. Jag är jätte stolt över henne!

/Denise


Uppdatering

Sorry för dålig uppdatering men jag har tagit vara på dom sista sommarlovs dagarna. Skolan börjar imorgon tyvärr. Men men det är bara 2 år kvar tills man tar studenten.

Mixen fick ett pass i pd igår. Men det gick inte så bra bara för jag sitter och spänner hela kroppen speciellt axlarna, jag borde ta lite avslappnade innan jag rider så kanske det går bättre ;)

Idag så blir det uteritt med Mixen och så blir det att åka till Trollhättan med Robin för att äta lite gott. Vi firar faktiskt 2år idag så då får vi hitta på något kul.

Men vi får hålla tummarna för Denise som är och tävlar lokal för första gången på Vilja idag. :D

Vi hörs mer ikväll.

/Frida


Vackraste du


Kvällsuppdatering

Stallet är fixat, alarmet är ställt och jag är ny duschad. Dax att krypa till sängs. Kanske att jag sätter på en dokumentär eller något att somna till. (Nörd som jag är....) Men min pojkvän förstår mig då vi tycker samma om det här med dokumentärer. Tror vi plockat lite vuxen poäng ;)

När jag ändå uppdaterar:
Har en jätte rolig nyhet! MIN SKOLDATOR FUNGERAR IGEN! Skärmen har varit helt svart och hela datan har "brummat". Den krakulerade helt i början på juni. Men idag när jag startade den för att pröva - ja då fungerar den. Konstigt det där....

God natt allihopa!
/Denise

Åh vad jag vill ha....!


/Denise


Projektarbete!

Vila för min lilla grå idag. Imorgon blir det uteritt för min prinsessa. Imorgon gör jag också min "sista" sommarskola-dag. Börjar dock den riktiga skolan på Måndagen därpå. ;) Det ska bli riktigt härligt faktiskt! Går in på mitt sista år på gymnasiet. Projektarbete och stundent. Fullt upp. Dessutom ska jag ta tag i körkortet när skolan drar igång. Jag ska ha det innnan våren. (Det är målet iallafall)


Sista året på gymnasiet har man också något som kallas för projektarbete. Där man själv lägger upp ett projekt under hela hösten + våren. Man kan göra en massa. Och eftersom jag går "idrott" ska jag hålla mig inom den kategorin. Pratade igår med en utav mentorerna ang projektet och han "godkände" min idé!
Min idé för projekt arbete:
Få Corenlia i tävlingskondition.
- Hull
- Muskler
- Kondition
- Träning





Jag ska helt enklet bygga upp hennes kondition sucseivt under hösten och våren. Just nu är hon helt ur kondition. Inga muskler överhuvudtaget pga fölningen och avställningen. Målet med hela projektet är att hon ska gå från helt otränad till sin första tävlingsstart. Det blir lätt att skriva och utvädera. Det känns verkligen bra. Corenlia kommer få toppkondition och jag kommer få bra betyg. Två flugor i en smäll! ;)






/Denise







Svar på tal:

Ang inlägget: En taggig besökare
"Varför ser det ut som någon trycker in den stackars igelkotten i väggen med hjälp av en pinne???"

Sv: Det är inte jag som tagit bilden utan min bror. Bilden är tagen utaför husgrunden där det finns ett svart plast/järn rör på utsidan. Röret är en bit utanför grunden så jag antar att igelkotten helt enkelt krupit imellan.
Däremot vet jag inte alls vad det "vita" är bakom igelkotten. Konstigt!

/Denise

Hovis

Nu har hovis varit här, så nu har lilla Mixen nya skor!
/Frida

Träning

Träningen gick riktigt bra! Det blev bommar och hoppa över hinder som låg på ca 80-90cm. Mixen var riktigt duktig han gjorde det jag sa till han att göra. Nästa träning blir nästa söndag, då blir det dressyr.

/Frida

Ridpass

Red i pd idag, det blev en hel del mjukgörande och lydnad (som vanligt). Han gick ganska bra. Det verkar som vi börjar hitta varande nu. Han lyssnar mer på mig och jag har anpassat mig lite bätter efter hur han ska bli riden.

Jag och mamma har bestämt nu att Rally ska börja ridas in när hästarna har kommit hem från betet. Och Maggan ska börja lasttränas.

/Frida

Kvällsmys

Kvällsmys i stallet.
Ridt min grå och promenad med Tova.

Red lite snabbt i paddocken på Vilja. Eftersom det precis regnat och åskat blev det inte så intensivt. Kör lite hårdare på Fredag tänkte jag. Men kännslan var fin - trots att hästen brunstar en aning. ;) Jaja, bättre att det "värsta" är nu och inte på söndag. Ibland har man allt lite flyt!

Tog en promenad med Tova efteråt. Mysigt. Och hon är jätte fin i sin nya grimma.
Bjuder på två bilder från kvällen:


/Denise

Startnummer!


/Denise

Shopping igår!

Shoppade lite inför skolstarten igår + att ett paket anlänt.
Bilder och information kommer nedanför ;)

Mamma köpte hem två nya grimmor.
Den rosa är till solstrålen Candie och den gröna är till min mörka skönhet Tova.
Ska pröva dem imorgon. Tror att den gröna verkligen kommer lysa upp Tovas ansikte.

Rött siden band.
Ska debutera lokal till helgen. Och eftersom Vilja sparkar abkut behövs
det en liten rosett i svansen. Finns "färdiga" att köpa i vilken hästaffär som
helst. Problemet är bara att den sitter INTE fast. Den glider ju av!
Tog tag i problemet själv och köpte eget sidenband. Gulligt!


3 Toppar.
Köpta på Secondhand. Totalt värde: 90 kr (inkl skorna nedanför!)

/Denise


Liten "taggig" besökare


/Denise


Filmen - ÄNTLIGEN!

Film från hoppträningen - är äntligen uppe! Sådär en vecka efter. Men ändå! ;)

/Denise

Ridschema

Måndag: Vila

Tisdag:
Rida ut

Onsdag:
Markarbete

Torsdag:
Träning

Fredag:
Rida ut

Lördag:
Markarbete

Söndag:
Bommar



/Frida

Ridschema


Trillar in inom kort....

¨
/Denise


Dagens ridpass

Dagens ridpass på min grå:
Mötte upp Frida efter halva vägen. Detta var första gången vi skulle rida ut på Mixen och Vilja ihop. Och det var mindre lyckat. Min lilla kära grå började brunsta och tyckte då att Mixen var snyggast i världen. ;) Mixen tyckte nog Vilja också var ganska snygg. Så hästarna stannade flera gånger för att vara kärleksfulla. Jag och Frida fick knappt igång dem. Vi satt som två ponnyryttare och bara sparkade. Men hästarna skulle inte röra sig....

När vi väl fick igång dem så blev det lite trav och galopp. Men de stannade lika plötsligt igen.... Suck. Dessa djur! Hela romansen mellan Mixen och Viljas slutade dock med att Vilja kickade åt honom och råkade träffa Fridas ben. Som tur var blev det inte så farligt hårt. Men ändå!
Mitt sto ibland, hon vänder verkligen kappan efter vinden!

/Denise

Dåligt!

Ber om ursäkt för låg uppdatering, riktigt låg uppdatering!
Har ingen ursäkt eller en anledning. Sommarskolan är igång, Vilja trimas rejält inför lokal debuten i helgen, förbereder en massa inför den "riktiga" skolstarten. Fokusen har helt enkelt inte varit 100% på bloggen. Hoppas att uppdateringen (och statestiken) ska ta fart när skollivet börjar.

Ska skissa på lite inlägg redan nu. Tror att några av dem kommer upp imorgon.
Hatar att bloggen står inprincip helt still. Pratade/träffade/red ihop med Frida och även hon medgav att bloggen är lite i "bott" för även hon har fullt upp.

Några utav inläggens ämnen:
- "Dagens ridpass
- Film från Viljas hoppträning
- "Skol shopping"
- Paket som väntas
- Ridschema för denna veckan (v.33)
- Startlistor inför helgen
- Ev film från Rallys löshoppning
/Denise

Mamma då..

Mamma beställde ett blått Pessoa täcke och en blå HV grimma till Rally.

Bildkälla

/Frida


Bilder

Här får ni bilder från löshoppningen :D












/Frida

Löshoppat

Löshoppa Rally hos Denise idag. Han var väldigt duktig, fast han ville hellre kolla på annat än att springa runt. Han hoppa hela 65cm, men det var första gången han blev löshoppad så det var verkligen bra.

Bilder kommer sen. Men ni kan få en bild som smakprov ;)

/Frida

Äntligen!


Efter mkt om-och-men kom jag och Movie Maker överrens.
Nu ska filmen bara upp på youtube! Än är det inte riktigt klart....
/Denise


Uppdatering

Jag har varit lite inaktiv de senaste dagarna har jag märkt. Tråkigt, men sant. Har prioriterat annat eftersom jag går mot de 2 sista dagarna på mitt sommarlov. Sommarskolan drar igång på måndag - jag gör då mitt sista matteprov. Sen hoppas jag av hela mitt hjärta att jag klarar provet så jag får Godkänt i kursen. Det skulle vara underbart!

Har lovat att lägga upp filmen från träningen. Har redigerat filmen 2 GÅNGER. Men varje gång precis innan jag ska spara så stängs hela datan av. ARGHH! Det har inte hänt bara en gång, utan TVÅ! Åh..... men nu sitter jag vid laptopen. Och fungerar det inte på denna datan heller så blir det helt enkelt ingen film. Har annat att göra än att sitta framför datan och greja.....

Igår:
- Skrittur på Vilja
- Hämtat hö
- Ny friserad Corre
Fick hem min nya skjorta också. Jätte söt!
Kommer bli jätte snyggt under min Kingsland kavaj
;)


/Denise


Ridpass

Gårdagens ridpass gick ganska dåligt ibörjan och sen i slutet gick det faktiskt ganska bra. I slutet kunde han gå fram i trav eller galopp när jag sa till han, och så kunde han göra halt när jag sa till han. Det går lite framåt iaf ;)
/Frida

Målat

Målat halva väggarne i boxarna. Så nu är boxarna gråa/vita.

/Frida


Kanske!

Få se om man åker till Denise och löshoppar Rally ihelgen. Får verkligen hoppas att det blir så!

/Frida

Beställt


+


/Frida

Rest in peace ♥

Rest in peace
Idag sommnade en fantastisk häst in. Keizer Annabel, som nu betar på de evigt gröna ängarna.
Hon fick en hovbesfraktur förra året och blev aldrig riktigt återställd. Nu har hon fått somna in.
Nu känner hon ingen smärta längre.

Keizer Annabel var en speciell häst. Hon är och kommer alltid ha en plats i mitt hjärta.
Jag köpte henne som en tunn, livrädd gymkana häst 2008 - och sålde henne som en hopphäst med ett hjärta av guld.
Vi började på clearround på 50 cm men:
Vi tävlade upp till LA på regional nivå och en felfri clearround på LA höjd innan hon såldes.
Vi upplevde mkt ihop. Och framför allt: Hon gjorde mig till den ryttaren jag är idag. Vi började om från början tillsammans och vi kämpade ihop. Men tiden vi hade tillsammans tog slut när jag bestämde mig för att gå vidare. Hon såldes då till en duktig tjej och en minst lika duktig medryttare. Men tyvärr skadade hon sig i hagen och efter 1 år av att förska få henne bättre har hon nu fått somna in. Sov gott hjärtat ♥


Tack för att du gav oss tiden vi hade ihop, Tack Keizer Annabel ♥







/Denise

Första hoppträningen

Hemma efter dagens hoppträning.
Min första sedan sommaren/hösten förra året
Viljas första - i hennes liv.

Vet inte riktigt vart jag ska börja. Hästen blev helt tokig när hon såg att vi skulle hoppa.
Hon riktigt kastade sig iväg mot hindren. Och hon rev några gånger eftersom hon hade så bråttom. Knasiga hästen! Sparkade bakut ett x-antal gånger också. Helt tokig! Hon har alrid varit så här pigg någon gång under de året jag haft henne. Det var som en helt ny häst, vilket innebar ett helt nytt ridset. Tränaren trodde inte på mig när jag sa att hon gå riktigt trevligt i dressyren annars. Han trodde förmodligen att jag ljög - och min stackars dressyrtränare lär inte tro mig när jag säger att hästen blev tokig! Haha ;)

Vi hoppade iallafall lite linjer osv. Hoppade runt 80 cm sträcket skulle jag tro. Vilja hoppade som en katt. Trots att det gick i 400 km/h. *Suck... galen panna! Men det viktigaste av allt: Hon hade enormt roligt. Alla tittade på henne och hon fick hoppa. Hennes två favoriter. Hoppning och uppmärksamhet. Hon är för söt den! Roligt att hon uppskattade träningen. Det är guldvärt! ♥


Har film från dagens träning - kommer upp imorgon.
Lite sent att redigera osv just nu känner jag. Trött som bara den!
Bjuder på en bild från filmen istället
/Denise


Ridpass

Dagens ridpass var underbart! Han har aldrig gått så bra när vi har ridit utan tränare. Mixen lyssna väldigt bra idag. Vi träna lite bommar så han får lufta lite på hovarna.

/Frida

Annons!

Slängde ut en annons på min GPA hjälm. Den bara ligger i min sadelkammare på en hylla och ser ensam ut. Använder i stort sätt bara JW hjälmen eller Lamicell hjälmen. Den blir liksom bortglömd. Får se om det finns något intresse i den. Den har några år på nacken så att säga! ;)

400 :- + ev frakt
/Denise

Rekomenderas!


En jätte praktiskt och smidig "hink" i mjukplast. Lätt att bära och lätt att skölja ur - perfekt att ge morgonfodret i. Inte allt för dyra heller. Dessa underlättar verkligen foderutdelningen. Fungerar säkert utmärkt att använda på meetings osv. Ska införskaffa mer sådana.
Denna röda är Corres, så Tova och Vilja skulle behöva varsin också.
Finns i flera olika färger i diverse foder och ridsportbutiker.


/Denise


Schema för skolan!


Skol-schemat har kommit upp! Så här kommer det se ut för mig.
Måndag:
1 lektion, 11.40 - 13.00
Tisdag:
2 lektioner, 13.15 - 16.00
Onsdag:
3 lektinoner, 08.30 - 13.35
Torsdag:
2 lektioner, 12.20 - 16.00
Fredag:
2 lektioner, 08.15 - 11.10

Grymt schema! Har mkt tid till både gymma, plugga och blogga! GRYMT!
/Denise


Packat klart!

"Packat" klart.
Ska dock åka i stövlarna och ha hjälmen på huvudet.
Men tyckte de förtjänad att få vara med på bild också.
Vilja åker i sina benskydd.

Är en riktig tids-optimist. Jag vill vara ute i godtid och planera!

Funderar på att slänga med ett ridtäcke också. Vi ska vara inne i ridhuset men det kan vara lite kallt på kvällen. Det kanske ni märkt? Hösten är påväg! Och då kan det vara lite gott att slänga på ett täcke över korsryggen. Får se vad mamma säger. Annars slänger jag med ett täcke. Kameran ska jag försöka få med mig också!


/Denise


Kodat + promenad

Ny header uppe! Lite roligt med variation. Och denna gången var det lilla jag som grejade i paint. Det ska upp lite fler bilder och jag ska ändra lite bland koderna. Men det blir imorgon.
Grejat klart bland kodmallarna idag känner jag ;)





Tova:

Promenad idag igen. Ut i skog och mark som vanligt. Lagom miljöträning för min lilla prinsessa. Hon är inte så gammal så vi tar det försiktigt.
/Denise


Hej

Det blev inte så mycket uppdatering från min sida igår, men jag orka bara inte :P Igår så målade jag stallet och sen åkte jag till Nossebro för att träffa kompisar. Så det var en lugn trevlig dag. Mixen fick även stå igår men idag ska vi nog ta ett pass i paddocken eller så kanske han får ridas ut. Det får vi se.

Men jag ska försöka uppdatera mer idag.

/Frida


God morgon!

God morgon allihopa!
Hästarna äter frukost och jag planerar dagen. Har egentligen inte så mkt att planera direkt men men ;) Hästen ska lastas så fort mamma kommer hem runt 16.00 sen rullar vi mot Nossebro. Så jag behöver bara borsta rent den grå och slänga in sadeln + träns. Jobbig dag eller hur? Ska gå en runda med min Tova-tott också. Känns som en relativt lugn dag. Skönt!




Kanske ska pyssla lite med min super goa Corre också. Hon har nästan glömts bort lite. Det är just nu bara Vilja och Tova som är i focus. Stackars lilla Cornelia. Ska se om jag kommer ihåg att frisera henne lite. Det är ju snart dax att börja rida också! Hade helt glömt av att säga det men Corre har gått upp ganska mkt i vikt sen vi bytt foder osv. Hon ser inte riktigt lika tunn och tråkig ut. Snart är det dax att hoppa upp i sadeln igen. Underbart!



/Denise

Filmtips!


En riktigt fin film som jag och en vän till mig såg. Jag är inget "fan" av Miley Cyrus (eller Hannah Montana som jag kallar henne). Men denna filmen är verkligen otroligt fin. Och trots att jag jämt förknippar Miley Cyrus med att vara en bortskämd idol på Disney Chanel så är den karaktären som helt bortblåst.
Vilket jobb tjejen gör! Trodde jag aldrig skulle säga detta: Hiss till Miley Cyrus!


/Denise


Stall dagen!

Tova:
Det blev en liten promenix med min mörkbruna. Kan inte rida på 1 åring så vi kör promenaden nu - och 2 år frammåt. Vi gick runt i skogen. Pigg liten rackare det där. Hon har svårt för att gå normalt. Tror nästan jag får fixa något typ utav kedje grimskaft eller något. Hon blir som en shetlandsponny ibland, bara drar! Kan vara bra att säga till henne ordentligt och inte "mesa" med att rycka i grimskaftet upprepade gånger.

Vilja:
Red ut i ca 30 min. Travade en sträcka och klättrade lite smått. Allt var positivt. Som vanligt numera. Men vem klagar? Inte jag iallfall. Min häst är en dröm, en grå dröm! Red inte så intensivt eftersom jag vill att Vilja ska vara så pigg så möjligt imorgon. Och gärna lite jobbig. För ser tränaren när hästen är som jobbigast är det lättare att få hjälp. Någon mer som tänker om jag? Går hästen bra lär man sig inte alls lika mkt som man gör när hästen är jobbig. Du får hjälp med det som är svårt helt enkelt.
Har man lätt för svenska - ska man lägga mer focus på matten som är svårare!
Haha, dåligt exempel. Men ni förstår nog vad jag menar ;)


/Denise


Hemma!

Hemma igen efter en dag/kväll i Nossebro med trevligt sällskap.
Slänger upp en bild på dagens ouftit. Sen blir det inlägg om stall-dagen i vanlig ordning. Har som sagt ridt en grå och promenerat med en mörkbrun. ;) Älskar mina änglar!
 
Dagens outift - Rock/Vitange inspirerat.
Byxor från Cubus, Rocka Billy
Linne från Gina Tricot
Hängslen från Tradera
Halsband från Ur&Penn
Klocka från Kreta
En massa olika armband
Ringar från Tradera
/Denise


Outfit inför imorgon


Sticker ut!

Nu kilar jag ut och rider min grå. Uteritt står på schema. Hörs om en stund!
Tror jag tar en promenad med Tova också.

Min vackraste 1 åring Tova får stå för bild idag. Fotograf: Frida Ringström.
Bilden är från när Tova var utlånad som sällskap till Fridas unghäst Rally. Lurvas ♥
/Denise

Korta ner!


Det var länge sedan jag skrev något åsikts-inlägg. Jag har inte slut på åsikter, oh nej. Jag har bara inte haft någon lust och inte kommit på något att ha åsikter om. Hissa och Dissa blir tråkigt i längden. Precis som att läsa samma åsiktsinlägg hela tiden på olika bloggar. Och när jag ändå är inne på "åsikter på bloggar", vill jag säga en sak:

Att jag personligen hatar att läsa jätte låååånga texter om skit grejer egntligen. Jag tröttnar med en gång. Åsikts inlägg ska inte vara långa. De ska vara relativt korta och man ska förstå vart bloggaren står. Läste ett jätte töntigt inlägg häromdagen. Det töntigt skrivit och konstiga argument - men jag läste klart. Bara för att argumenten var tydliga och det var en relativt kort text. Man behöver inte skriva en hel roman för att få fram sin åsikt. Det är jobbigt och framför allt tråkigt att läsa. En annan blogg som jag läser ibland lägger ut kilometer långa texter med argument. NOBODY CARES ANYMORE! För ingen orkar läsa. Pepp-talk hit&dit, skit långa texter om skit grejer. Man tröttnar med en gång. Det är inte roligt att läsa!
Så ett litet tips:
Visst provocera och ha era åsikter - men håll det kort så man blir irriterad på agumenten och inte på att texten är för lång för att man ska orka bry sig.

(Valde endast denna blogg-logga för att detta är en stor hästblogg.
Och inget annat.....)
/Denise

Check!


/Denise


Hv polo väska

En ihopvikbar väska från HV Polo. 169 :-
/Denise


Dagens Ridpass / dags planering

Dagens ridpass:
Ja det blev ett markarbetes pass i ca 30 min. Vilja hade en bra inställning och vi fick den där rätta kännslan. Härligt och givande med andra ord. Riktigt roligt att hon går så bra just nu. Hon är min lilla gråa dröm!
Vi jobbade med att öka och korta på lång-kort sidorna. Samt halter. Lydnaden var dagens prio. Och det fann hon sig ganska bra i. Galoppen satta också. Räknade till totalt 3 bocksprång per var ungefär. Haha, vilken förbättring!

Och när jag ändå i skrivande
stund uppdaterar:

- Hovslagaren kommer imrgon vid 9-10 på morgonen
- Jag åker till en kompis vid 2 och kommer hem senare på kvällen.
- Bokat en plats på hoppträningen nu också! Härligt! Hoppas bara att bilen är lagad imorgon. Men de är ganska snabba så det lär inte vara några problem. ;)










/Denise

Uppdatering

Nu är jag hemma igen! Stallet och ridning väntar senare ikväll.
Har inte så mkt mer att säga just nu. Ska äta lite....

- Vilja är ännu inte skodd. Håller tummarna för att det blir av imorgon.
- Bilen är inne på lagning. Hoppas att hoppträningen blir av på Torsdag.
Det vore bra om jag och Vilja fick hoppa lite.


Väldigt tråkig uppdatering men jag har inget mer att säga :(
Tråkigt men sant.
/Denise

Hiss

Dagens hiss går till Prestige stigbyglarna. De är väldigt snygga. Men priset är en stor diss 2 385 om man vill ha med svenskan flaggan.

Bildkälla
/Frida

Ridpass

Dagens ridpass gick inte så bra. Han ville inte lyssna, han bara sprang. Så det blev mycket lydnadsövningar. Til lslut så lyssna han lite. Men imorgon blir det lydnadsövningar med bommar. Kommer nog rida han med jaktkandaret isället för 3 delat imorgon.

/Frida

Tävlings outfit

Här har ni min tävlings outfit. Men stövlarna har inget rött på sig!


/Frida


Ridschema

Varje vecka försöker jag lägga upp ett bra ridschema, men sen blir det ju alltid ändring.

Måndag:
Markarbete
Tisdag: Bommar
Onsdag: Markarbete
Torsdag: Rida ut
Fredag: Vila
Lördag: Markarbete
Söndag: Bommar

Men men som sakt det kommer säkert ändras.

Va jag längtar att skriva ridschema till Rally.

/Frida

Hmm

Jag har lite funderingar på att skaffa Glen Gordon benskydden. Jag har de mesta i Glen Gordon, de är träns, sadelgjord, stigläder, schabrak, luva, tyglar och graman. Så varför inte skaffa sig ett par Glen Gordon benskydd då ;)

/Frida

Ridschema


/Denise

Hiss

Idag vill jag hissa mina älskade sprengerstigbyglar! Sprengerstigbyglar är väldigt bekväma att rida med, jag skulle aldrig byta bort dom till några andra stigbyglar.

/Frida

Dagens ridpass

Borstade av min smutsiga kuse till häst. Det tog sin tid kan jag säga. Och det värsta är att hon kommer vara lika grisg imorgon igen. Suck.... :( men jag vill inte att hon ska gå med täcke jämt så jag får skylla mig själv antar jag ;) Jag vill att hon ska vara häst! Och ett + är att hon är just "smuts" färgad. Hade varait värre om hon hade varit skäck tillexempel eller vit! Ibland har man allt tur!

Efter jag bostat bort smuts för sadeln och tränset så red vi ut en sväng igen. Hon ska stå imorgon så jag bestämde mig för att rida ut igen. Det var bra väder och hon ska gå ganska mkt nästa vecka så. Det kan vara skönt att rida ut 2 dagar irad ute i skog och mark. Bara det bästa för min prinsessa ni vet ;)

Imorgon drar jag till Trollhättan på morgonen och kommer hem på Tisdag. Lär inte uppdatera något imorgon (om jag nu inte gör några inställda vill säga)
Får hoppas att frida kanske kan bidra med något under dagen? Eller vad säger du? ;)
/Denise

Mäktig video

Behöver inte skriva något. Videon säger allt!

Ps. Vet att jag lagt upp den på min förra blogg.
Men den är så häftig att jag vill visa den igen!
/Denise


I ♥ Kingsland


/Denise


Riktiga grisar var det ja....






Och jag som ska rida min grå senare idag.....
/Denise

Skulle vilja beställa....


/Denise


"Slitit som ett djur!"

Helt slut....grejat i stallet hela förmiddagen. Mockat 3 boxar. Gjort rent hinkar, lagt kvällsmaten i blöt. Hängt upp nya krokar och hängare och sopat massor. Och det värsta är: Jag är INTE klar än! Men jag var tvungen att ta en paus. Mina lugnor är kännsliga mot all damm jag sopar upp. *Suck.... kännslig stackare ;)
Här kommer iallafall lite bilder: (Är som sagt inte klar, fler bilder kommer ikväll)
Före....

Efter....




Istället för att ha alla mina borstar i min ryktlåda har jag nu lagt dem jag använder mest i en väska istället. (Köpt på Hööks). Smidigt och det blir inte lika dammigt. Kan dessutom bära med mig den!
/Denise

Inskaffa haklappar?

Vid frukost:
(Jag äger två riktiga grisar!)



/Denise


Namnsdag!


Idag har Dennis & Denise namsdag!
Grattis till lilla mig ;)
/Denise


Uppdatering

Förlåt för dålig uppdatering från min sida. Men jag tog lite ledigt från datorn och så är det bara 2 veckor kvar till skolan så man vill ju ta vara på de sista sommarlovs dagarna.

Igår så det blev det uteritt med Mixen. Han var verkligen pigg och så busa han lite. Han drog ner huvedet och hoppa lite med bakbenen.

Vi släppte även upp hästarna på sommarbetet lite. Vi får se hur länge dom kan gå där.

/Frida

Dagens ridpass

Skrittur i skogen.
Ska köra lite hårdare med henne imorgon. Får hålla tummarna för att skorna sitter kvar. Hovslagaren sa komma ev på tisdag och då kommer det bli så mkt lättare. Tillsvidare får jag som sagt hoppas att de sitter kvar.

Om skorna hinner bli ordentligt dit satta blir det träning på Torsdag. Hoppträning för omväxlings skull. Vi kommer hålla till på Nossebro ridskola i det stora ridhuset. Jag är mest med för att miljöträna och även få hoppa igenom henne ordentligt. Ska bli spännande att se hur hon reagerar på att hoppa i grupp!

/Denise

Alla mina tidigare hästar!

Mamma gav mig en ide till ett blogginlägg. Nämligen:
Skriva ner alla hästar jag & hon har ägt i bokstavs ordning. Lite utfyllnad och kanske lite intressant. Jag har ägt närmare 65 hästar så det skulle bli en lång lista. Vi börjar på A, B, C osv.... tror de flesta kan alfabetet vid det här laget ;) De som vi har fött upp står det (uppfödning) bakom.


A: Academy Forrest xx, Afrodite, Alana Lane
B: Bagheera, Bambina
C: Cassandra, Chillout, Chewina, Cherry, Choice of Life (uppfödning), Cindy princess, Cornelia, Count me in (uppfödning), Celtaupe
D: Dreja. Dexter (uppfödning), Don Pedro (uppfödning), Dig in the spurs
E: -
F: Frasse Fox
G: Golden Hope, Grane
H: Hot springs xx
I: Idyllens Ohara, It takes time, It takes love (uppfödning)
J:
-
K: Keizer Annabel, Katitzi, Killkenny (uppfödning), Kolviks David, Kontiki
L: Lilla Spöket, Lindåsens Nadja, Lindåsens Natasha, Lindåsens Fiona, Lindåsens Elize, Lindåsesns Enja, Lojstas Enok
M: Maestro, Minette, Mulle, Morfews, Maritha, Moby Dick (uppfödning), Modesty blaize (uppfödning), My lady 
N: Nikita
O: Olof, Olimpica, Out of Sight
P: Parnassia, Pinocchio
Q: -
R: Royal Net xx,
S: Sweet Daffodile, Silver Star, Sweep, Smedstorps Blacki, Sunny Girl, Simona
T: Tieka, Top Quality
U: -
V:
Vanessa, Vilja Mehr, Vic Orion
W: -
X: -
Y: -
Z:
Zebulon Zaid
Å:
Ä:
Ö:


Detta är alla hästar vi ägt, kanske att vi glömt någon? Det är som sagt ganska många. Tyvärr är inte alla i livet heller. Och en utav mina fd tävlingsponnyer - Keizer Annabel får sin dom denna månaden. (Hovbensfraktur)


Alla ni som betar på de eviga gröna ängarna:
- Accademy Forrest xx
- Enligt uppgifter, pålagringar. Troligtvis avlivad
- Cindy Princess - Bröt benet hos ägaren
- Lilla Spöket - Cancer, togs bort här hemma. Blev 26 år.
- Morfews - Mammas tävlinghäst, togs bort här hemma. Benproblem och ålder
- Simona - Spatt, togs bort här hemma.
- Vic Orion - Ålder
- Vanessa - Cancer
Vila i frid......

Edt: Idag - påtal mina gammla hästar:

/Denise

Brun&Blå outfit


/Denise


Vissa växer upp så fort:



Tova - nyfödd - 28 maj 2010

Tova om 1 åring 2011
It takes love
e: Thornberry Love Knot - u: It takes time



Candie - nyfödd - 11 maj 2011

Candie nästan 3 månader
Count me in
e: Cassanova - u: Corenlia

Äger som sagt bägge mina uppfödningar. Och jag måste säga att de är underbara idivider. Sociala, orädda och framför allt kärleksfulla. Man kan stå och pussa på dem i flera timmar. De älskar det! De gnäggar och kommer fram i hagen. Vilka fina prinsessor jag har! Ser ni förresten mönstret på både Tova och Candie? Jo, de båda är döpta efter mammans första bokstav! Det är våran "grej" när det gäller uppfödnining. Vi döper alltid efter mammans första bokstav och även hur den uttlas i mammans namn. Ganska häftigt va? ;)
/Denise


Till Vilja

Flecce ridtäcke i babyblå färg

/Denise


Ingen ridning pga dåligt väder

Skulle ridit igår - men icke. Pågrund av vädret blev det ingen skrittur. Vi hade förmodligen druknat, jag & min grå ;) Ska skritta ut på henne idag istället. Hon förtjänar en skrittur efter träningen. Hon gick verkligen super under hela träningen! Bästa hästen!

Är hon inte vacker? Min vackraste grå ♥
/Denise

Tips:


/Denise


Kilar ut till stallet!

Nu ska jag kila ut till stallet.
Det ska mockas och grejas!

När jag kommer in ska jag spinna vidare på några inlägg
+ läsa bloggar så jag får lite inspiration. Och nej:
Jag kopierar inte rakt av. Varken från bloggar eller
hemsidor. Då är man lat och för bekväm. Däremot är
det inte "förbjudet" att hämta inspiration från andras
bloggar. Ingen gillar som sagt copycats! Kom ihåg det! 



 




/Denise

Dagens annons:


- Till ponnyryttaren? -

Annons - Hastnet.se - Stövel & hjälmväska
Lite annorlunda med lila. Är inget fan av just färgen lila. (Den ända färgen jag undviker i princip).
Men detta var lite häftigt. Kanske i en ponny ryttares sadelkammare?
Detta sättet kostar 200 kr på Hastnet.se
/Denise


Bokat, ev träning, lokal anmälning

- Bokat tid med hovslagren, Tisdag
- Ev hoppträning på Torsdag
- Anmält till lokal debut!

Debuten ska äga rum på Varaortens anläggning. Det blir en lokal hopptävling fast clearround bedömning i de lägsta klasserna. Har anmält mig och Vilja till 80 cm och 90 cm. Det blir en lagom start för henne. Mysig anläggning och inte allt för höga hinder. Även fast vi bara är med i claerrounderna så är ändå detta mer som en riktigt tävling än en vanlig clearround. Framhoppning, tävlingsstressen osv. Perfekt träning :)

/Denise


God natt!

Sen kväll. Nu ska jag sova, spenderat dagen i Nossebro efter träningen.
Nu är jag hemma - ska snart krypa ner i sängen och få min skönhetssömn.
God natt på er!
Mer uppdatering imorgon!

/Denise

Känns det bekant?


Aero Pro - Mountain Horse              Master - Lamicell
1899 :-                                                900 :-

Läskigt lika... Löjligt att "apa" efter kan jag tycka Mountain Horse.
Syns ganska tydligt att de på MS har tagit efter Lamicell hjälmen. Eftersom Lamicell hjälmen har varit ute på marknaden ganska länge. Dessutom är hjälmen från Mountain Horse dubbel så dyr. Den kostar hela 1899 :- medans hjälmen från Lamicell kostar ca 900 :-. Jag är själv en stolt ägare till en lamicell hjälm. (Dock med silver istället för gult uppe på sjävla hjälmen)

En sak som jag också reagerat på - visst att folk anklagar Hööks för att härma blabla. Men är detta inte värre egentligen? Hööks säljer produkter som liknar märken men som ändå ligger billigt i pris. Men både Lamicell och MH är ändå bägge ganska stora märken. Kanske att Lamicell är något större. Och ändå lanserar MH en nästan likadan hjälm fast dyrare. Förstår inte riktigt det där. Har väldigt svårt att tänka mig att man köper den dyrare hjälmen när de båda ser närstan likadana ut...
Undra vad tanken var med detta?
/Denise


Ridpass

Tränade idag för Mixens ägare. Det gick i ganska bra. Om han hade varit piggare så hade det nog gått bättre. Jag var i storset hela motorn. Så det var ben på hela tiden. Men vi har en hel del att träna på innan nästa tränning som är om 2 veckor.


/Frida

Inför skolstarten...


/Denise


Full rulle på morgonen!

Klockan är nästan 10, jag har ätit frukost, tagit in hästar och haft dressyrträning. Full rulle!
Nu ska jag studsa in i duschen (ska bara skriva om dagens träning först)

Tränare: Marie Thörnqvist
Plats: Hemma i min paddock
Tid: 08.30-09.00
Passet: Vilja hade en possitiv intsällning. Inget tjaffs utan hon bara fann sig i att jobba. Hittade takten i skritten och traven med en gång. Hon följde med fint på små volterna (tappade ytterbogen vid några få tillfällen). Hade härligt tramp och bjudning. En glad häst helt enkelt. Tränade på små volter, början till skänkelviknigar. Kännslan var kanon och hon höll formen under i stort sätt hela passet. Avslutade med en galopp, några få "sparkar" med bakbenet. Annars hade hon en bra bjudning, hon tänkte frammåt och inte uppåt.
Känsla: Kanon! 
Avslutning: Skritt på långa tyglar 
"Efter behandling":  Linniment på framben + bakben, rygg, bog och korset.

/Denise

Dagens ridpass

Skrittur i skog och mark.
TRÄNING IMROGON!

/Denise


Beställt

Beställde ett ridtäcke och en lädergrimma till Mixen igår. Beställde på Hastshopen. Och så har jag beställt ett 3-delat bett på Hööks.


/Frida

Påminnelse till mig själv!


/Denise


Håller tummarna!

Håller tummarna....allt vad jag har!

/Denise


Hemskingar

Det går lite halvtrögt på bloggen just nu, jajaj den är inte så stor och jag förstår människor som hellre är ute i solen än framför datan. Vem klandrar dem? Inte jag iallfall! ;)

Tänkte att jag skulle hissa och dissa något för att få igång inspirationen. Och jag vet precis vad som ska bli mitt "offer". Nämligen: Shabrak. Älskar att köpa shabrak och det finns så mkt snyggt. Men också mycket töntigt och fult. Tänkte ta fram några "hemskingar" först och sen blir det "finingar" i ett annat inägg.
1. Hello Kitty shabrak
Ja, sen när kom fjortissymbolen "Hello Kitty" in i hästvärlden? Känner inte för att ge ett varmt välkommande. Så otroligt töntigt. Equiline har lanserat denna nya kollectionen och jag har en fråga:
Var ni dessperata eller har ni satt en fjortis som högsta hönset i företaget?


2. Jacson shabrak med hjärta
"Oh vad gulligt, nu lilla gumman kan du se hästens päls genom shabraket. Visst vore det fint?". Jo om man är en liten ponnyryttare på 11 år. Ja visst. Då är det sött. Men när en fullvuxen kommer med ett sånt här shabrak - ja då börjar man undra.

3. Kamoflage-färgat shabrak
Praktiskt och bra om man är inom arméen men håll dessa shabrak så långt bort ifrån mig så möjligt.....!

4. Rundad kant
Något som funnits länge på marknaden. När shabrakskanten är rundad. Förstår inte varför. Vad är det som är så snyggt? Det ser ut som att de fick slut på tyg och försökt förgäves fixa det genom att korta ner kanten. Snyggt? Inte ett dugg! Ser ut som något jag skulle koka ihop i syslöjden.

5. För mkt kant - Tattini shabrak
Överflöd av tyg? Jamen då gör vi en riktigt lång kant. Varför? Ta extra tyget och sy ännu ett shabrak istället. Att folk orkar hålla på. Dock är detta inte det värsta. Har sätt sånna shabrak som är mkt längre och har dessutom fransar (!). Gräsligt!

Med detta vill jag säga: Vissa "shabraks-designare" borde man spärra in....
/Denise

Nu!

Nu har vi äntligen fått in allt hö. Så nu har vi hö tills nästa sommar.

Visste ni att vi har alltid inne hästarna på dagarna nu på sommaren. Så våra hästar gå inte på sommarbete, utan dom går på höst och vår bete istället ;)

/Frida


Äntligen klar!


Har tillbringat den senaste timmen med att sortera in alla
mina miljoner bilder i olika mappar på datan. Det har tagit
sin lilla tid. Men nu är det klart. Jag ska bara rensa lite
i själva mapparna. Sen är det färdigt! Det kommer
underlätta en hel del när jag vill få fram bilder till olika
inlägg. Förut tog jag bara första bästa ungefär. Men då
blir det i stort sätt bara samma bilder som visas hela
tiden. Och det är verkligen inte kul!
/Denise


Tillbaka blick - Viljas debut

Tänkte visa er lite bilder och film på mig och Vija från vår första clearround. Detta var första gången Vilja "tävlades" över huvudtaget så vi valde att starta 50 cm och 60 cm. Dels för att hon bara skulle få leka runt men också se det som en positiv upplevelse utan krav. Vi var felfria i 50 cm och rev ett litet stackars räcke i 60 cm. Tävlingen var den 21 April.
Vilja skötte sig som ett ljus den tävlingen. Hon stod snällt på transporten, rätt in på framridningen och in på banan. Hon tittade lite men gick snällt in. Väl inne i ridhuset fick hon en chock när hon skulle hoppa. Hon tvärnitade på nr 1 (man fick hoppa fram på nr 1). Hon förstod inte vad hon skulle göra. Men så tog vi ny sats och hon hoppade glatt över. Sen hoppade vi 2 banor utan problem.
Hon är för söt den lilla hästen. ♥

Film:




/Denise

Välkommen hem!

Hästarna är inne och jag äter frukost - en typiskt morgon med andra ord.
Vad har jag för planer för idag tro? Ska rida min grå och ut på promenad med Tova. Det är väl ungefär så min dag ser ut. Jag ska lära känna min nya lilla going också:
Den trillade in igår

x10 mini - liten och söt ;)

Uppdatera den lilla bloggen ska jag också se till att göra!

/Denise

En outfit till Tova



/Denise


Glömt spänna sadelgjorden?


/Denise


Kolla mejlen?


Något som jag blir så trött på - att folk inte svara på mejl.
Det finns nog inget som är så irriterande! Jag är helt säker på att folk kollar sin inkorg minst en gång i veckan. Framför allt om man håller på med "affärer" över internet.
Har väldigt svårt att tänka mig något annat.

Jag hade iallafall beställt ett pannband via en tjej på hastnet. Jag gav henne min beställning (så och så) och hon svarade snabbt att det skulle hon fixa. Detta var 4 juli. Efter 10 dagar hörde jag av mig igen. För att kolla så hon inte glömt av mig. Men då hade hon varit på semester i vecka - och det är klart att man ska ha lite semester. Vänta är inget problem. Sen hörde jag inget på ett bra tag - och så skickade jag igen den 27 juli och frågade om det närmade sig att vara klart.
Inget svar.... kollar folk inte mejlen längre eller vad är det frågan om?
Jaja, hennes förlust - jag kan köpa pannband av någon annan.
Det är hon som förlorar "kunder" och pengar ;)
/Denise


Uppdate + ridpass

Nu sitter jag vid datan igen.
Ridit min lilla grå. Snabbt pass i paddocken. Skritt, trav och galopp. Imorgon kör vi uteritt och på Torsdag blir det dressyrträning. Great! Vet inte om jag har så mkt mer att säga faktiskt? Lite tomt i huvudet av olika anledningar. :( Hatar när sånt händer! Men jag ska titta runt lite och se om jag kan hitta något roligt. Vill pigga upp med något färgglatt känner jag. Kanske en outfit eller något. :)


Bild på Vilja innan första dressyträningen. Det "gammla" stallet i bakgrunden ;)
/Denise

Hingstar

Nästa år ska vi betäcka Maggan. Så man kollar runt lite på hingstar. Jag vill helst ha en skimmel.
Här är två drömhingstar:

Corlensky G
Bildkälla

Algot
Bildkälla
/Frida

Nytt

Fick hem lite saker fårn Rideonnet idag. Ett dressyr träns till Mixen, stigbygelpåsar med hål i så man kan ta igenom stiglädret i. Det är verkligen jätte smart. Hon har själv kommit på dom.

d

Ni ska få bättre bilder!

/Frida


Äntligen

Nu har vi äntligen blivit klara med att köra hö. Men ska köra mer hö på onsdag. Det är jobbit men hästarna behöver mat.

Senare ikväll så kommer bilder på nya saker som kom idag.

/Frida

Första video inlägget!


/Denise


Dagens vill ha!

Fleecetäcke Bicolor Eskadron
Eskadron täcke - 886 :- ChevalRidpsort
/Denise


Få fram i rampljuset

En som jag vill få fram lite i rampljuset:
Skriver inte ut något namn eftersom jag helt enkelt inte vet om hon vill vara med på bloggen. Men denna lilla tös går i min klass och har haft ett riktigt flyt iår. Hon har plockat placeringar i LA med bägge ponnyerna och dessutom kvalat sin ena ponny till MSV:B. Denna ponnyn var inte ens tävlad när hon köpte honom. Men nu är de på väg mot toppen. Vilket är riktigt roligt!

Synd att hon faller över ålderssträcket iår, annars hade hon med all säkerhet kommit längre med sina fina hästar. En liten hiss till dig! Du vet vem du är ;)



/Denise


Fortfarande ute i solen....


Svettigt som bara den. Får ta en dusch innan min sötnos till pojkvän kommer. Vill inte lukta svett det första jag gör - vi har ju trots allt inte sätt varandra sen i torsdags! ;) Förutom att jag svettas som en gris är det riktigt mysigt här ute! Det är bara en sak: YOUTUBE.COM ÄR SJUKT SEGT! Att det ska ta 50 min att ladda upp en film på knappt 1 min!

/Denise

För er som läste Fridas inlägg


Filmen som visar Fridas och Sonys resa.
Jag har alltid varit vid sidan av deras resa. Jag har sätt det själv. Vilket team de var! Var de inte felfria och placerade hade absolut snabbast tid. Jag ber er titta på filmen. Den visar en sån enorm känsla. Tillochmed jag blir rörd....
/Denise


Nytvättade!

Mina goa BackonTrack paddar!


/Denise

Min bloggplats


Dagens bloggplats blev "solhörnan" utanför TVrums fönstret. Datan, kameran, mobilen och min cola är med. Tror jag ska klara mig en stund iallfall. ;) Solen skiner och medans jag bloggar är planen att jag ska få lite färg. Ser ut som ett spöke! Och nu när jag ändå ligger här och uppdaterar vill jag tala om en sak: Bloggens första videoinlägg är på gång. Spännande va? Det tycker iallafall jag!

Edt:
Och nej! Det är inte jag som ligger på handduken! Riktigt så vit och hårig är jag inte! ;)
/Denise

Gårdagens skor:

Mammas gummistövlar!


Denna outfiten får högsta betyg av mig:
Gummistövlar med olika färger (rött/grönt)
Svar/vita randiga strumpor
Svart rutiga ridbyxor
DETTA ÄR HETT!
/Denise


Sony Tatoo

År 2005 då köpte jag värdens underbaraste ponny. Första gången jag såg han så visste jag att den hästen ska jag bara ha. Han var lätt att hanteringen, het vid ridningen, lätt lastad och snäll. Precise en sån häst jag bara ville ha. Men han var svår fångad i hagen. Det kunde ta upp till 4 timmar ibland. Så det var några träningar man inte kom på, bara för man inte fick in hästen.

Sony var bara 4år när vi köpte han. Vi lärde oss massor tillsammans. Vi kunde varandra utan till. Han visste när han fick springa på för då la jag bara fram handen och så fort jag gjorde en liten halv halt så korta han upp sig. Han är en prefekt omhoppnings häst. Så i hoppningen så var perfekt. Men sen var det dressyren. Han var riktigt lat häst, han gjorde allt för att slippa undan. Men det tog några år och sen när man verkligen kom över den gränsen så gick han hur fint som hälst. Han kunde gå i stadig form i alla gångarter, galoppombytten, öppna, sluta och mm. Men så fort någon annan sätte sig upp på hans rygg så var dom tvugna och försöka komma över gränsen med han.

Men jag var tvungen att sälja min drömponny pga jag blev för lång. Men vi kom upp lite i klasserna iaf. LA hoppning när han var c-ponny och 2009 så blev han d-ponny och då kom vi inte längre än LB hoppning.

Vi var ett team <3

Vår sista tävling tillsammans. Han åkte dagen efter.

http://www.youtube.com/watch?v=zOQsAxNAxzQ

/Frida


Torsdag


/Denise


God morgon!

Sitter här med mina stekta ägg och mitt oboj glas. Hästarna är inne, älsklingen kommer om en stund och igår slog vi besöksrekord! Wow, vilka dagar! Roligt att det går frammåt! :)

Nu ska jag äta upp min frukost och sen ska jag skissa på fler inlägg!
/Denise


Ridpass

Dagens ridpass blev ganska kort ca 30min, så har inte så mycket att säga om passet. Red på hackamore i paddocken och han blev väldigt tung så det var bara att lägga på mer ben.

/Frida

Dagens ridpass

Dagens ridpass blev något nytt för Viljas del.
Vi red igenom hela samhället - och sedan 1 km bort på en astfallsväg. Där ligger något som kallas "Råglanna parken" som har en stor gräs parkering. På denna parkering finns det stockar uppställda på rad - förstår ni vad jag använder dem till? ;) Jo, använder som terränghinder såklart. De är ca 50 cm höga. Rejäla och det är som mest 6 st på rad med ungefär 4+5 galoppsprång imellan. Riktigt bra träning! Vilja var lite löjlig till en början och vi hoppade bara 2 st innan hon började bocka. Bushäst!

Längre upp för en backe ligger en liten sjö inne i skogen. Lång grundt och används inte som badplats = fritt fram att träna i vattnet. Runt omkring sjön ligger sanddynor. Ganska branta och perfekta att klättra i. Vilka muskler min lilla Vilja kommer få! Jag red här jätte mkt när jag red ponny. När Frida hade hästen hemma hos mig var vi där jämt! Vad roligt vi hade! :D

Nu måste jag berätta hur Vilja reagerade på vattnet. Som jag förväntat mig: Hon vägrade! Hon stod och bara blåste. Men istället för att bli arg på henne satt jag bara på hennes rygg...och väntade jag med. Så fort hon försökte vända om styrde jag bara tillbaka henne igen. Jag ville att hennes första "möte" med vattnet skulle vara något positivt. Inga arga ord. Och mycket riktigt: tillslut valde hon själv att gå i. Hon gick några steg. Sen stod hon med vattnen upp till knäna och lekte med mulen i vattnet. Hon var så fruktansvärt söt!
Hon fick en massa beröm. Och sen skrittade vi tillbaka till gräsparkeringen. Där tog vi 6 stockar på rad. Nu var det inte läskigt längre utan jätte kul! Hon är för söt min lilla älskling!

Ett riktigt givande pass. Vilken miljöträning hon fick! Har tyvärr inga bilder. Men någon gång ska jag visa er mitt "tränings-paradis". Hade nästan glömt av mitt mysiga gammla ställe!



När jag kom hen upptäckte jag dock att hon hade tappat sin "platta" på skon. Hela skon sitter kvar men fram plattan är som sagt borta....Konstigt.... Jaja, ska ändå boka hovslagaren!
/Denise

RSS 2.0